Opas lumilingon valintaan

Oletko kyllästynyt lapioimaan ja kolaamaan lunta? Tehokas lumilinko tuo avun lumenluontiin. Lumilingon valinta onnistuu helposti, kunhan ottaa huomioon muutaman seikan. Tässä ohjeita siihen miten valita sopiva lumilinko omalle pihalle!   Alueen koko  Aloita kartoittamalla minkä kokoiselle alueelle olet hankkimassa lumilinkoa. Pieni lumilinko riittää hyvin, jos tarkoituksena on puhdistaa kapeita kulkuväyliä tai pientä piha-aluetta. Iso lumilinko tehokkaalla …

Oletko kyllästynyt lapioimaan ja kolaamaan lunta? Tehokas lumilinko tuo avun lumenluontiin. Lumilingon valinta onnistuu helposti, kunhan ottaa huomioon muutaman seikan. Tässä ohjeita siihen miten valita sopiva lumilinko omalle pihalle!  

Alueen koko 

Aloita kartoittamalla minkä kokoiselle alueelle olet hankkimassa lumilinkoa. Pieni lumilinko riittää hyvin, jos tarkoituksena on puhdistaa kapeita kulkuväyliä tai pientä piha-aluetta. Iso lumilinko tehokkaalla moottorilla ja suurella työskentelyleveydellä on loistava apu suurella alueella sekä syvää ja raskasta lunta aurattaessa. Husqvarna-lumilinkoja on saatavilla erikokoisilla moottoreilla ja niiden työleveydet vaihtelevat välillä 61–76 cm. 

Yksivaiheinen vai kaksivaiheinen lumilinko 

Yksivaiheinen lumilinko sopii hyvin kotipihan kevyisiin lumitöihin. Yksivaiheisissa lumilingoissa ei ole kaksivaiheisen lingon varusteisiin kuuluvaa puhallinpyörää. Linko kerää lumen ja heittää sen samanaikaisesti käsittelemättä ulos. Linko liikkuu syöttökierukan voimalla eli vetäviä pyöriä ei ole.  

Kaksivaiheiset lumilingot ovat tehokkain valinta raskaan ja tiiviin lumen poistamiseen. Kaksivaiheisuus tarkoittaa, että lumi kulkee koneen syöttökaukalon läpi kahdessa vaiheessa. Lumi syötetään ensin syöttökierukalle, minkä jälkeen puhallinpyörä puhaltaa sen ulos heittotorven kautta. Kaksivaiheisissa malleissa on myös vetävät pyörät tai telat. 

Muuta lumilingon ostossa huomioitavaa 

  1. Ohjaustehostimella varustettua lumilinkoa on helpompi ohjata. Ohjaustehostimella varustettu malli on paikallaan, jos konetta joudutaan kääntämään usein. Tämä koskee esimerkiksi mutkaisten pihateiden tai suurien alueiden auraamista, jolloin joudutaan ajamaan useita kertoja edestakaisin. 
  1. Jos arvostat ongelmatonta kylmäkäynnistystä, sähkökäynnistyksellä varustettu malli on hyvä valinta. Siitä on hyötyä erityisesti todella kylminä päivinä. 
  1. Jos haluat taata mukavan käytön myös erittäin kylmissä lämpötiloissa, valitse lämpökahvoilla varustettu lumilinko. 
  1. Ajovalot helpottavat huomattavasti pimeässä talvisin. Ne ovat toisissa malleissa vakiovarusteena ja toisiin ne voi ostaa lisävarusteena. 

Liittyvät tuotteet