Robottiruohonleikkurin puhdistus ja huolto kotona

Pidennä robottiruohonleikkurin käyttöikää säännöllisellä puhdistuksella – katso vinkit robottiruohonleikkurin puhdistukseen kotona!

Robottiruohonleikkuri on pitkäikäinen ja uskollinen apulainen, kun ylläpidät sen toimintakykyä muutamalla helpolla työvaiheella. Näillä hoito-ohjeilla varmistat, että robottiruohonleikkurin suorituskyky säilyy huipussaan ja leikkuujälki on priimaa.  

Tarkista terien kunto

Robottiruohonleikkurin terät kannattaa vaihtaa säännöllisesti, sillä niiden kunto vaikuttaa suoraan leikkuutulokseen. Robottiruohonleikkurin terien kunto tulee tarkistaa säännöllisin väliajoin ja mikäli terät näyttävät pyöristyneen, ne on syytä vaihtaa uusiin. Robottiruohonleikkurin terien vaihto onnistuu näppärästi tavallisella ruuvimeisselillä.

Vinkki! Vaihda terien yhteydessä aina myös terien ruuvit.

Puhdista robottiruohonleikkuri ja latausasema 

Robottiruohonleikkuri kannattaa puhdistaa säännöllisin väliajoin, jotta roskat eivät heikennä robottiruohonleikkurin toimintakykyä. Robottiruohonleikkurin puhdistaminen on helppo tehdä kotona, eikä se vaadi kovin erikoisia tarvikkeita. Mikäli haluat päästä mahdollisimman helpolla, nappaa avuksi huolto- ja puhdistussarja, josta löytyy muoville sopiva käsittelyaine sekä muut tarvittavat varusteet. 

Näin puhdistat robottiruohonleikkurin:

Suosittelemme puhdistamaan robottiruohonleikkurin kuivana. Osan malleista saa huuhdella vedellä, mutta tarkista tämä laitteen ohjekirjasta ennen kuin kaivat letkun esiin.

  • Sammuta robottiruohonleikkuri ennen puhdistusta 
  • Irrota robottiruohonleikkurin kansi ja harjaa roskat pois leikkurin molemmilta puolilta. Puhdista kannen alle kertyneet roskat ja ruohojäte harjalla. 
  • Kun irtoroskat on poistettu, voit pyyhkiä robottiruohonleikkurin kostealla sienellä ja miedolla saippualiuoksella.  

Näin puhdistat robottiruohonleikkurin latausaseman:

  • Irrota virtalähde
  • Puhdista latausaseman pinta harjalla tai kostealla liinalla ja tarvittaessa miedolla saippualiuoksella 
  • Tarkista kosketuslevyt ja puhdista ne tarvittaessa hienojakoisella hiomaliinalla 
  • Muoviosat voit kiillottaa Care & Shine -puhdistussuihkeella 

Huom! Älä koskaan puhdista robottiruohonleikkuria tai latausasemaa painepesurilla. 

Puhdista robottiruohonleikkurin renkaat 

Myös robottiruohonleikkurin renkaat on tärkeä puhdistaa silloin tällöin, jotta robottiruohonleikkuri pääsee liikkumaan vaivattomasti. Renkaat voi huuhdella vedellä tai harjata puhtaaksi. Jos leikattavan alueen maastosta kertyy pyöriin runsaasti mutaa ja ruohoa, voit helpottaa puhdistusurakkaa erillisillä pyöräharjoilla, jotka pitävät pyörät puhtaana.  

Robottiruohonleikkurin kausisäilytys

Säännöllisen puhdistuksen lisäksi robottiruohonleikkurin käyttöikää pidentää asianmukainen kausisäilytys. Huolla robottiruohonleikkuri aina ennen talvisäilytykseen siirtämistä. Säilytä robottiruohonleikkuri, latausasema, muuntaja ja matalajännitekaapeli sisätiloissa talven ajan.

Säilytystilan tulee olla puhdas, kuiva ja lämmin. Robottiruohonleikkurin säilyttäminen kylmässä, kosteassa tai pölyisessä tilassa heikentää leikkurin toimintavarmuutta ja lyhentää sen elinkaarta.

Muista myös suojata maahan jääneiden kaapeleiden päät talveksi! Tähän sopii liitinten suojakotelo. 

Huollata robottiruohonleikkuri säännöllisesti ammattilaisella 

Tutustu tarkemmin vuosihuollon sisältöön ja varaa huoltoaika helposti netistä

Vuosihuollon yhteydessä voit jättää robottiruohonleikkurin meille talvisäilytykseen ja noutaa leikkurin keväällä huollettuna ja levänneenä, valmiina uuden kauden haasteisiin!

Liittyvät tuotteet

Liittyvät artikkelit