Robottiruohonleikkurin rajakaapelin asennusohjeet

Leikkurin oikein asentaminen on tärkeää, jotta leikkuri toimii tehokkaasti ja oikein. Näitä ohjeita seuraamalla asentaminen onnistuu helposti!

Vaihe 1: Lataa Automower® Connect -sovellus ja yhdistä leikkuri sovellukseen
Lataa Automower® Connect -sovellus AppStoresta tai Google Playsta. Rekisteröidy sovellukseen ja luo Husqvarna-tili. Yhdistä leikkuri sovellukseen käynnistämällä leikkuri ja seuraamalla sovelluksen ohjeita. Huomaa, että jos leikkurin akku on vähissä, tämä vaihe suoritetaan vaiheen 3 jälkeen.

Vaihe 2: Aseta latausasema paikalleen ja lataa leikkuri
Etsi sopiva paikka latausasemalle, joka tulee sijoittaa tasaiselle alustalle, lähelle pistorasiaa ja jättää ympärille riittävästi tilaa. Liitä matalajännitekaapeli latausasemaan ja virtalähteeseen. Jos käytössäsi on Automower® Aspire R4- tai Automower® 320 NERA -malli, latausasema on asennettava Wi-Fi-yhteyden kantoalueelle niin leikkuri lataa ja asentaa uudet laiteohjelmistopäivitykset automaattisesti. Kytke latausasema virtalähteeseen, aseta ruohonleikkuri paikalleen ja kytke se päälle latausta varten. Sovelluksessa näet, kun leikkuri latautuu.

Vaihe 3: Asenna raja- ja hakukaapelit
Aloita asennus latausaseman vierestä ja huolehdi, että jätät aluksi riittävästi kaapelia latausaseman viereen, myöhempää kytkemistä varten. Asenna rajakaapeli nurmikon reunoille, niin että kaapeli muodostaa alueen rajaavan piirin. Kiinnitä kaapeli maahan asennussarjaan kuuluvilla kiinnikkeillä ja vältä tiukkoja kulmia kaapelin asennuksessa. Muista tehdä rajakaapeliin silmukka siihen kohtaan, johon hakukaapeli myöhemmin liitetään. Näin varmistat, että kaapelia on riittävästi, jotta hakukaapeli saadaan liitettyä.

Käytä ruohonleikkurilaatikon yläosasta löytyvää pahviviivoitinta apuna, kun mittaat kaapelin etäisyyttä nurmikon reunaan. Mataliin alle 1 cm:n korkuisiin esteisiin, kuten polkuihin sopiva etäisyys on 10 cm. Kukkapenkkeihin ja muihin noin 1–3,5 cm:n korkuisiin esteisiin sopiva etäisyys on 30 cm. Korkeisiin yli 3,5 cm esteisiin sopiva etäisyys on 35 cm.

Hakukaapelin asennus: Aseta hakukaapeli latausaseman alle ja vedä kulkemaan ainakin metrin verran suoraan ulospäin latausaseman reunasta, ja sitten nurmikon poikki rajakaapelisilmukkaan, jossa liitäntä tehdään. Hakukaapeli ohjaa robottiruohonleikkurin työalueen kauempana oleviin osiin ja auttaa sitä löytämään latausaseman nopeasti

Vaihe 4: Liitä raja- ja hakukaapelit latausasemaan
Tarkista, että hakukaapeli kulkee latausaseman alta suoraan, sen avulla leikkuri löytää latausasemaan. Huomaa: Automower® Aspire™ R4 -malli edellyttää hakukaapelin asentamista. Se on kiinnitettävä latausaseman pohjalevyn alle kolmella kiinnikkeellä. Vedä rajakaapelien ja hakukaapelien päät latausaseman taakse. Laita jokaisen kaapelin päähän liitin ja purista liittimet yhteen pihdeillä ja leikkaa liittimien päälle mahdollisesti jäänyt ylimääräinen rajakaapeli pois.

Paina liittimet latausaseman kosketusnastoihin. Vasemmassa liittimessä on merkintä “L” ja oikeassa liittimessä merkintä “R”. On tärkeää liittää oikeanpuoleinen kaapeli oikeanpuoleiseen kosketusnastaan ja vasemmanpuoleinen kaapeli vasemmanpuoleiseen nastaan ja hakukaapeli kosketusnastaan, jossa on merkintä “GUIDE”.

Vaihe 5: Kytke hakukaapeli rajakaapeliin
Leikkaa rajakaapeli poikki vaiheessa 5 tehdyn silmukan keskeltä. Purista pihdeillä hakukaapeli ja rajakaapelin kaksi päätä liittimellä yhteen. Latausasemassa pitäisi olla tasainen vihreä valo, kun koko lenkki on ehjä. Katso eri valojen tilat ja niiden merkitykset alta:

  • Tasaisesti palava vihreä valo – rajan aluesignaali on hyvä.
  • Vilkkuva vihreä valo – ECO-tila on käytössä.
  • Vilkkuva sininen valo – toimintahäiriö rajakaapelissa.
  • Vilkkuva punainen valo – toimintahäiriö latausaseman antennissa.
  • Tasaisesti palava punainen valo – latausaseman piirikortin vika tai vääränlainen virtalähde. Valtuutetun huoltoteknikon on korjattava vika.
  • Vilkkua keltainen valo – (vain Automower® Aspire™ R4) toimintahäiriö hakukaapelissa.

Vaihe 6: Aseta ajastus sovelluksessa ja aloita leikkuu.
Asennus on valmis ja voit laittaa leikkurin päälle. Kytke ruohonleikkuriin virta ja anna PIN-koodi. Säädä leikkuukorkeus ja aseta leikkuuajat. Sovelluksessa on lisävinkkejä ja tietoja, joiden avulla voit optimoida ruohonleikkurin, säästää aikaa ja saavuttaa täydellisen nurmikon.

Liittyvät tuotteet