Robottiruohonleikkurin huolto ja talvisäilytys

Syksyn lopulla on aika ottaa robottiruohonleikkuri latausasemineen kainaloon ja kantaa ne meille huollettavaksi. Säännöllinen huolto pidentää leikkurin käyttöikää ja varmistaa, että leikkurisi on käyttövalmis seuraavaan kauteen.

Robottiruohonleikkurin vuosihuolto

Säännöllinen vuosihuolto on olennainen osa robottiruohonleikkurin käyttöiän ja toiminnan ylläpitoa. Kun ensimmäiset pakkaset hiipivät öisin ja nurmikko on aamuisin rapsakan vaalea, on aika siirtää robottiruohonleikkuri pihalta vuosihuollon kautta talvisäilöön.

Vuosihuollossa robottiruohonleikkuri puhdistetaan ja huolletaan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Vuosihuolto sisältää viimeisimmän ohjelmistopäivityksen, Tilt-sensorin kalibroinnin, terä- ja suojalautasen liuotinpuhdistuksen sekä ilmanpainepuhdistuksen.

Huollon aikana testaamme ja tarkastamme akun toiminnan, latausaseman, pyörän moottorit, terämoottorin, sensorit, näytön sekä hälyttimet. Lisäksi vaihdamme uudet leikkuuterät, tarkastamme ja rasvaamme pyörät, karat ja terälaitteiston laakerit sekä käsittelemme kuoren muovinsuoja-aineella. Toimintavalmiin leikkurin lisäksi saat tehdystä huollosta mukaasi raportin.

Robottiruohonleikkurin talvisäilytys liikkeessä

Vuosihuollon yhteydessä voit myös jättää robottiruohonleikkurin meille talvisäilytykseen. Säilytämme ruohonleikkurin kuivassa ja lämpimässä tilassa, mikä on tärkeää ruosteeneston vuoksi. Näin säästät varastotilaasi ja pidennät laitteen käyttöikää.

Varaa robottiruohonleikkurin huolto ja talvisäilytys tästä

Robottiruohonleikkurin talvisäilytys kotona

Jos haluat säilyttää robottiruohonleikkurin kotona, muista huoltaa robottiruohonleikkuri ennen varastoimista. On tärkeää siirtää robottiruohonleikkurin lisäksi myös latausasema, muuntaja ja matalajännitekaapeli sisälle talvikaudeksi.

Varmistathan myös, että säilytystilat ovat puhtaat, kuivat ja lämpimät, sillä leikkurin säilyttäminen kylmässä, kosteassa tai pölyisessä tilassa vähentää käyttöikää. Myös maahan jääneiden kaapeleiden päät on hyvä suojata talvikaudeksi.

Ethän epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä lisää, mikäli jokin robottiruohonleikkurin huollossa tai talvisäilytyksessä askarruttaa – autamme mielellämme!

Liittyvät artikkelit