Vinkit robottiruohonleikkurien valintaan

Nykyään useilla pihoilla puuhailee robottiruohonleikkuri. Eikä ole ihme, että robottileikkurit ovat yleistyneet vauhdilla, sillä ne hoitavat nurmikon leikkaamisen kellon ympäri ja säästä huolimatta! Robottiruohonleikkurin ansiosta nurmikko on aina siistiksi leikattu! Huomioi nämä vinkit valitessasi pihallesi sopivaa leikkuria.

  1. Nykypäivän robottiruohonleikkurit pystyvät selviytymään haastavistakin nurmikoista. Valitse malli, joka sopii pihasi tarpeisiin, olipa kyseessä epätasainen, kalteva tai moniosainen nurmikko. GPS-navigointi varmistaa, että nurmikon kaikki osat tulee leikattua.

  2. Varmista, että valitsemasi robottiruohonleikkuri tarjoaa riittävän suorituskyvyn. Jos et halua leikkurin toimivan jatkuvasti, valitse malli, jonka kapasiteetti ylittää nurmikon koon. Näin saat enemmän rauhallista aikaa pihallesi, esim. puutarha töille tai lasten leikeille.

  3. Jos puutarhassasi on paljon esteitä, kapeita kulkuväyliä tai teräviä kulmia, kannattaa harkita ammattilaisen apua. Vaikka robottiruohonleikkurin asennus on usein itse tehtävissä, asiantuntija voi auttaa sinua valitsemaan sopivan mallin ja varmistamaan parhaan mahdollisen asennustuloksen.

  4. Mikäli tontillasi on jyrkkiä rinteitä, erityisesti ulkoreunoilla, valitse nelipyörävetoa tarjoava robottiruohonleikkuri. Esimerkiksi Husqvarnan mallistossa on saatavana leikkureita, jotka selviytyvät jopa 70 prosentin kaltevuudesta.

  5. Kiinnitä huomiota robottiruohonleikkurin äänitasoon, vaikka se ei aiheuttaisikaan yhtä suurta melua kuin bensiinikäyttöinen leikkuri. Leikkuri työskentelee useita tunteja viikossa, joten matala äänitaso on tärkeä pitkän aikavälin käytettävyyden kannalta.

  6. Varmista, että valitsemasi robottiruohonleikkuri on älykäs ja varkaussuojattu. Useimmat leikkurit ovat varustettu PIN-koodilla, mutta voit myös harkita mallia, johon voi muodostaa yhteyden mobiililaitteen avulla. Tämä mahdollistaa sijainnin seuraamisen ja GPS-seurannan avulla voit pitää leikkurin hallinnassa.

  7. Hanki luotettava robottiruohonleikkuri, joka toimii kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Valitse malli, jossa on kehittyneitä ohjelmistoja ja älykkäitä ratkaisuja. Tärkeintä on, että leikkuri on toimintavarma ja selviytyy esteistä tai poikkeustilanteista ilman ongelmia.

Liittyvät tuotteet