Vinkit robottiruohonleikkurin valintaan

Nykyään useilla pihoilla puuhailee robottiruohonleikkuri. Eikä ole ihme, että robottileikkurit ovat yleistyneet vauhdilla, sillä ne hoitavat nurmikon leikkaamisen kellon ympäri ja säästä huolimatta! Robottiruohonleikkurin ansiosta nurmikko on aina siistiksi leikattu! Huomioi nämä vinkit valitessasi pihallesi sopivaa leikkuria.

Robottiruohonleikkurin valinta on tärkeä askel kohti täydellisesti hoidettua nurmikkoa. Ennen päätöstä kartoita millainen leikkuri soveltuu parhaiten pihasi muotoihin, kokoon ja mahdollisiin esteisiin.

Valitse robottiruohonleikkuri – millaiseen pihaan se tulee?

Robottiruohonleikkurin valinta kannattaa aloittaa pihan kartoituksella. Moderni robottiruohonleikkuri selviytyy haastavistakin nurmikoista, mutta pihan muotojen ja esteiden kartoittaminen auttaa valitsemaan mallin, joka sopii pihaasi parhaiten. Valitse robottiruohonleikkuri sen mukaan, minkä kokoinen leikattava nurmialue on ja onko se epätasainen, kalteva tai useammassa osassa esimerkiksi etu- ja takapihalla. GPS-navigointi varmistaa, että nurmikon kaikki osat tulee leikattua.

Robottiruohonleikkurin kapasiteetti ja pihakoko

Valitse robottiruohonleikkuri, joka tarjoaa riittävän suorituskyvyn. Kaikissa robottiruohonleikkureissa on ilmoitettu laskennallinen pihakoko, joka kertoo, miten laajasta alueesta kyseinen robottileikkuri selviytyy.

Vinkki! Jos et halua, että robottiapulainen ajelee nurmikollasi jatkuvasti, valitse malli, jonka kapasiteetti ylittää nurmikkosi koon. Näin saat enemmän rauhallista aikaa pihallesi esimerkiksi puutarhatöille tai lasten leikeille.

Robottiruohonleikkurin asennus – itse vai ammattilaisen avulla?

Oikean robottiruohonleikkurin valinta voi onnistua hyvin myös omin päin, mutta jos puutarhassa on paljon esteitä, kapeita kulkuväyliä tai teräviä kulmia, kannattaa harkita ammattilaisen apua suunnitteluun. Vaikka robottiruohonleikkurin voi asentaa myös itse, asiantuntijan avulla varmistat, että pihaasi päätyy täydellisesti tarpeitasi palveleva malli, joka toimii niin kuin pitää.

Lue lisää robottiruohonleikkurin asentamisesta

Nelivetoinen robottiruohonleikkuri rinnetontille

Robottiruohonleikkuri sopii myös rinnetontille, kun valitset oikean mallin. Mikäli tontillasi on jyrkkiä rinteitä, erityisesti ulkoreunoilla, valitse robottiruohonleikkuri, jossa on nelipyöräveto. Esimerkiksi Husqvarnan mallistossa on robottiruohonleikkureita, jotka selviytyvät jopa 70 prosentin kaltevuudesta.

Robottileikkurin ääni

Kun valitset robottiruohonleikkuria, pohdi myös robotin äänitasoa – vaikka se ei aiheutakaan yhtä paljon melua kuin bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri. Robottiruohonleikkuri pörrää pihallasi useita tunteja viikossa, joten mahdollisimman hiljainen robottiruohonleikkuri on kannattava valinta, kun haluat panostaa hiljaisuuteen. Matala äänitaso voi olla yllättävän tärkeä seikka robottileikkurin käyttömukavuuden kannalta!

Robottiruohonleikkuri ja varkaussuoja

Useimmissa robottiruohonleikkureissa on erillinen PIN-koodi, jota ilman laitetta ei voi käyttää. Toinen vaihtoehto on robottiruohonleikkuri, jossa on GPS-toiminto. GPS-yhteydellä varustettuun robottiruohonleikkuriin voi muodostaa yhteyden mobiililaitteella, jolloin laitetta voi seurata kätevästi etänä.

Liittyvät tuotteet