Ota nämä asiat huomioon hankkiessasi ruohonleikkuria!

Oletko harkitsemassa ruohonleikkurin ostoa? On tärkeää ottaa huomioon nurmikon koko ja haluttu leikkaustapa ennen ostopäätöksen tekemistä. Näillä neljällä vinkillä pääset vauhtiin sopivan ruohonleikkurin valinnassa:

  1. Huomioi leikattavan alueen koko: Muista, että jokainen 1 000 neliömetrin alue vaatii usean kilometrin kävelyn leikatessa. Ison nurmialueen leikkaamiseen kannattaa siis hankkia vetävä ruohonleikkuri.

  2. Valitse sopiva leikkuujärjestelmä: Leikkuujärjestelmä kannattaa valita nurmikon tyypin ja leikkuutiheyden mukaan. Esimerkiksi taakse ja sivulle puhaltavat leikkurit soveltuvat pitkän, villiintyneen tai karhean ruohon sekä harvemmin leikattavien alueiden leikkaamiseen.

  3. Silppuava leikkausmenetelmä: Jos haluat ensiluokkaista tulosta ja leikkaat nurmikon usein, silppuava BioClip®-menetelmä on ihanteellinen. Hienoksi silputtu ruohosilppu lannoittaa nurmikkoa ja tekee siitä paremmin kuivuutta kestävän.

  4. Ruohonkerääjällä varustetut leikkurit jättävät siistin jäljen ja säästävät aikaa, koska leikkuujätettä ei tarvitse haravoida leikkaamisen jälkeen. Syksyllä ruohonkerääjää voi käyttää myös lehtien keräämiseen. Ruohonkerääjä vähentää myös heinäallergian aiheuttamia reaktioita ja rikkakasvien siementen leviämistä.

Liittyvät tuotteet