Ruohonleikkurin valinta – opas ruohonleikkurin ostajalle

Kaipaatko apua ruohonleikkurin valintaan? Kurkkaa muistilista, jonka avulla löydät ruohonleikkurin, joka sopii pihaasi ja tarpeisiisi!

Ruohonleikkurin valinnassa kannattaa huomioida paitsi pihan tarpeet, myös omat mieltymykset ajankäytön ja helppouden suhteen. Aloita ruohonleikkurin valinta pohtimalla näitä kysymyksiä:

Nurmikon koko

Miten suuri nurmikko on kyseessä? Leikattavan alueen koko vaikuttaa ruohonleikkurin valintaan monella tavalla. Pienelle nurmikolle ei kannata hankkia kovin massiivista ruohonleikkuria ja toisaalta suurelle nurmikentälle on turha kävellä heppoisen työnnettävän ruohonleikkurin kanssa.

Muistisääntönä kannattaa huomioida, että jokainen 1 000 neliömetrin alue vaatii useamman kilometrin kävelyä. Ison nurmialueen leikkaamiseen kannattaa siis hankkia joko vetävä ruohonleikkuri, ajoleikkuri tai robottiruohonleikkuri, joka hoitaa työn puolestasi.

Kaikkein pienimmille nurmikoille saattaa riittää simppeli ja täysin hiljainen kelaleikkuri, joka toimii perinteisellä henkilömoottorilla, eikä tarvitse käydäkseen muuta kuin reippaan asenteen!

Katso tästä kaikki ajoleikkurit ja robottiruohonleikkurit

Akkuruohonleikkuri vai bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri?

Ruohonleikkurin mallin lisäksi saatat joutua pohtimaan ruohonleikkurin käyttövoimaa. Valitsetko mieluummin akkukäyttöisen ruohonleikkurin vai perinteisen polttomoottoriruohonleikkurin? Tehoissa ei näiden välillä nykypäivänä enää ole juurikaan eroja, joten valinnassa on pitkälti kyse omista mieltymyksistäsi.

Hallinnoitko ketterämmin polttoainevarastoa kanistereineen vai akkua ja laturia?

Luonnon ja naapurisovun kannalta akkuruohonleikkuri saattaa vetää pidemmän korren, sillä se on hiljaisempi kuin bensaleikkuri, eikä aiheuta polttoainepäästöjä. Toisaalta, jos hoidettavanasi on poikkeuksellisen suuri nurmikenttä etkä halua tauottaa urakkaa akun lataamisen vuoksi (vaikka nopeimmat 56V EGOPower+ -akut latautuvat täyteen jopa 20 minuutissa!), polttomoottorilla käyvä ruohonleikkuri saattaa tuntua luontevammalta valinnalta.

Tutustu valikoimaan ja nykäise hihasta, mikäli kaipaat asiantuntijan apua valintaan!

Katso tästä kaikki akkuruohonleikkurit ja täältä perinteisen bensakäyttöiset ruohonleikkurit

Miten usein leikkaat nurmikon?

Ruohonleikkurin valintaan vaikuttaa myös se, miten usein ehdit tai haluat leikata nurmikon. Jos leikkaat nurmikon harvakseltaan, valitse taakse tai sivulle puhaltava ruohonleikkuri, joka soveltuu pitkän, villiintyneen tai sekä karhean ruohon leikkaamiseen.

Miten usein nurmikko kannattaa leikata? Lue lisää nurmikonhoito-oppaasta!

spring, morning dew, morning-4062467.jpg

Silppuava vai keräävä ruohonleikkuri?

Lisäksi kannattaa pohtia haluatko silputa leikkuujätteen nurmikolle ja hyödyntää ruohosilpun lannoitteena vai haluatko tallustella paljain varpain mahdollisimman siistillä nurmikolla, josta leikkuujäte on kerätty talteen jo leikkuun aikana?

Hienoksi möyhennetty ruohosilppu lannoittaa nurmikkoa ja parantaa nurmikon kykyä kestää kuivia jaksoja, mutta tällöin nurmikko ei ole koskaan täydellisesti mintissä ja saattaa vaatia pientä haravointia leikkuun jälkeen. Toisaalta silppuavaa ruohonleikkuria voi hyödyntää myös alkusyksyllä putoilevien lehtien hävittämisessä – kunhan lehtimattoa ei jätä maatumaan nurmikolle juuri ennen pakkasia.

Keräävä ruohonleikkuri leikkaa nurmikon erittäin siististi, eikä jätä jälkeensä haravoitavaa leikkuujätettä. Kun leikkuusilppu ei jää nurmikolle, myös heinäallergiat saattavat kohdella lempeämmin, eivätkä rikkaruohojen siemenet pääse leviämään valtoimenaan. Syksyllä ruohonkerääjää voi käyttää myös lehtien keräämiseen.

Pidätkö ruohonleikkuusta?

Tämä saattaa olla kenties kaikkein tärkein kysymys, sillä ennen ruohonleikkurin ostamista on syytä pohtia, tuottaako ruohonleikkuu sinulle iloa, vai skippaisitko mieluiten koko homman?

Mikäli saat nurmikon leikkaamisesta kiksejä, ymmärrämme täysin. Oma kädenjälki näkyy nurmikolla harvinaisen konkreettisesti ja kuulokkeet korvissa tallustelu saattaa tuoda kaivatun hengähdystauon arjen hulinaan.

Mutta on myös ok myöntää, mikäli tekisit samalla ajalla mieluummin jotain muuta. Tällöin suosittelemme rajaamaan valinnat robottiruohonleikkureihin, jotka hoitavat nurmikon leikkuun puolestasi.

Robottiruohonleikkuri hoitaa askareensa itsenäisesti ja auttaa samalla parantamaan nurmikon kuntoa. Saatavilla on valtava valikoima erilaisia robottiruohonleikkureita, joissa piisaa ominaisuuksia kaikkiin budjetteihin, maastoihin ja tarpeisiin.

Haluatko perehtyä tarkemmin? Lue lisää robottiruohonleikkureista täältä tai ota yhteyttä, niin autamme mielellämme eteenpäin!

Liittyvät tuotteet

Liittyvät artikkelit