Mönkijät ja lisävarusteet työkäyttöön sekä vapaa-aikaan 

Oikeat lisävarusteet auttavat viimeistelemään mönkijän täydellisesti tarpeisiisi sopivaksi. Lue lisää!

Mönkijöistä (ATV) ja rinnakkain istuttavista koppimönkijöistä (SSV) löytyy jokaiseen maastoon ja tarkoitukseen sopiva malli, olipa käyttötarkoituksesi sitten kevyttä tieliikenneajoa tai raskaampaa työkäyttöä. Sekä Can-Am-mönkijöiden että Polaris-mönkijöiden suorituskyky ja ajo-ominaisuudet on vuosien saatossa hiottu huippuunsa ja yksityiskohtainen viimeistely erottaa ne kilpailijoistaan. Mönkijät ovat täynnä tehoa ajomukavuudesta ja hallittavuudesta yhtään tinkimättä. Valikoimastamme löydät niin pienet lastenmönkijät, traktorimönkijät kuin isot 6×6 työkoneetkin! 

Millainen on hyvä mönkijä? 

Ratkaisevat tekijät mönkijän valinnassa ovat käyttötarkoitus, toivotut ominaisuudet ja lisävarusteet lisäksi tulee ottaa huomioon kuka mönkijällä tulee ajamaan. 

Mihin käyttöön mönkijä tulee?  

Mönkijöiden pääkategoriat ovat maastomönkijät ja tieliikenteeseen hyväksytyt mönkijät. Näiden erot vaikuttavat siihen, missä mönkijällä saa ajaa ja mikä kortti mönkijään tarvitaan sekä mitä ikävaatimuksia mönkijällä ajamiselle on. 

Maastomönkijällä saa ajaa vain maastossa, eikä ajokorttia tarvita siis ollenkaan – jos kuitenkin poikkeuksellisesti joudutaan ylittämään tie, tarvitaan B-kortti. 

Tieliikennemönkijän eli nelipyörän ajamiseen tarvitaan B-kortti. Nelipyörät ja traktorimönkijättulee rekisteröidä, mutta muunlaiset mönkkärit katsotaan maastoajoneuvoiksi, eikä niitä siten voida rekisteröidä tieliikennekäyttöön. 

Traktorimönkijä on loistava mönkijä nuorelle, mutta lisäksi lyömätön apu hyöty- ja työkäytössä. Traktorimönkijä on pitkäaikainen ja monipuolinen menopeli, jonka ajamiseen tarvittava ajokortti riippuu mönkijän ajoneuvoluokasta. Osaa mönkijöistä saa ajaa T-luokan ajokortilla tai AM/121- luokan eli mopoauton ajokortilla. ABS-jarruilla varustettuun 80 km/h kulkeva mönkijään, vaaditaan B-kortti.

Liikenneturva on koonnut verkkosivuilleen tarkempaa tietoa säädöksistä, jotka koskevat erityyppisillä mönkijöillä ajamista, joten sieltä voi helposti käydä kurkkaamassa lisätietoja. 

Millaisia ominaisuuksia ja lisävarusteita tarvitaan?  

Meiltä löytyy kattava valikoima mönkijän lisävarusteita, joiden avulla saat muokattua mönkijästä täydellisesti käyttötarkoituksiisi sopivan.  

Mönkijästä on apua lumitöihin, tavaran kuljettamiseen ja erilaisiin pihan huoltotöihin. Mönkijän lisävarusteet, esim. vinssi, puskulevy, erilaiset peräkärryt ja kuljetuslaukut sekä lukuisat työvälinerunkoon kiinnitettävät lisälaitteet mahdollistavat mönkijän monipuolisen käytön.  

Renkaat ovat suurin yksittäinen mönkijän suorituskykyyn vaikuttava tekijä. Oikeanlaisilla mönkijän renkailla ajaminen takaa parhaan suorituskyvyn ja turvallisuuden! 

Suomen sääolosuhteissa traktorimönkijä lämpöhytillä on erinomainen valinta. Alkuperäiset ohjaamot tarjoavat parhaan mahdollisen suojan säältä ja kylmältä. 

Tarvitseeko mönkijä vakuutusta? 

Mönkijän liikennevakuutus on pakollinen, ajoitpa sitten tiellä, maastossa tai vain omalla pihalla. Muistathan siis vakuuttaa mönkijäsi niin voit keskittyä vain nauttimaan mönkijällä ajosta!  

Koulutetut asiantuntijamme auttavat sinua mielellään mönkijän ja lisävarusteiden valinnassa! Tutustu myös tarjoamiimme mönkijöiden huoltopalveluihin.

Liittyvät tuotteet