Perämoottorin valinta – katso Yamahan vinkit

Etsitkö perämoottoria veneeseen? Tutustu tärkeimpiin käsitteisiin ja onnistu perämoottorin valinnassa.

Yamaha-perämoottorit veneeseen

Oikean perämoottorin valinta on tärkeää, sillä se vaikuttaa veneen suorituskykyyn, turvallisuuteen, polttoainetehokkuuteen ja käyttökokemukseen. Kokosimme alle vinkit perämoottorin valintaan – tutustu artikkeliin ja kysy tarvittaessa lisää meiltä, autamme mielellämme valinnassa! 

Perämoottorin rikipituus

Rikipituus tarkoittaa perämoottorin korkeutta perälaudan yläreunasta kavitaatiolevyyn. Rikipituus vaikuttaa siihen, miten moottori asettuu veneeseen ja miten kokonaisuus toimii vedessä. Liian pitkä riki alentaa moottorin suorituskykyä ja voi aiheuttaa pohjaosumia, kun taas liian lyhyt riki voi herkemmin aiheuttaa kavitointia. Tarkista oikea rikipituus veneen valmistajalta. 

Perämoottorin käynnistystapa 

Valitse haluamasi käynnistystapa ja optimoi perämoottorin hinta ja käyttömukavuus omien tarpeidesi mukaan.

Manuaalinen käynnistys: Perämoottori käynnistetään moottorin yläosassa olevalla vetonarulla. Trimmi ja kippaus ovat manuaalisia. 

Sähkö- ja manuaalinen käynnistys: Perämoottori käynnistetään joko vetonarulla tai sähköisellä painikkeella/avaimella. Sähkökäynnistystä varten tarvitaan ulkoinen akku. Trimmi ja kippaus ovat manuaalisia. 

Sähköstartti: Perämoottori käynnistetään painikkeella/virta-avaimella. Tätä varten tarvitaan ulkoinen akku. Trimmi ja kippaus ovat manuaalisia. 

Trimmillä tarkoitetaan perämoottorin hienosäätöjä ajon aikana.  

Perämoottorin kippaus  

Kippauksella tarkoitetaan perämoottorin laskemista veteen. Valitse sopiva kippi veneen käyttötarkoituksen ja käyttäjän mukaan.

Sähköstartti hydrokipillä: Perämoottori käynnistetään painikkeella/virta-avaimella. Tätä varten tarvitaan ulkoinen akku. Hydrokippi on kaasuavusteinen kippausmekanismi, jota ohjataan moottorin vapautusvivulla. 

Sähköstartti sähkökipillä: Perämoottori käynnistetään painikkeella/virta-avaimella. Sähkökippiä ohjataan kaasu- tai ohjauskahvaan asennetulla kytkimellä. Sähköstartti- ja kippausjärjestelmää varten tarvitaan ulkoinen akku. 

Sähköstartti sähkötrimmillä ja -kipillä: Perämoottori käynnistetään painikkeella/virta-avaimella. Sähkötrimmiä ja -kippiä ohjataan kaasu- tai ohjauskahvaan asennetulla kytkimellä. Sähköstartti- ja kippausjärjestelmää varten tarvitaan ulkoinen akku. 

Perämoottorin hallintatapa 

Ohjauskahva: Perämoottoria hallitaan (ohjaus ja kaasu) perämoottoriin kiinnitetyllä suoralla kahvalla. 

Etäohjaus: Vaihteenvalinta, kaasu ja ohjauspyörä on asennettu veneen ohjauspöytään/ohjaamoon ja yhdistetty perämoottoriin ohjauskaapeleiden tai hydrauliikan kautta. 

Drive-by-Wire: Vaihteenvalinta, kaasu ja ohjauspyörä on asennettu veneen ohjauspöytään/ohjaamoon ja yhdistetty perämoottoriin elektronisten kaapeleiden (vaihteenvalinta + kaasu) ja hydrauliikan (ohjaus) kautta. 

Digitaalinen DES-ohjaus (Digital Electric Steering): Kaasu ja ohjauspyörä on asennettu veneen ohjauspöytään/ohjaamoon ja yhdistetty perämoottoriin elektronisten kaapeleiden kautta. 

Sähköperämoottori vai perinteinen polttomoottori?

Valitse veneeseen hiljainen sähköperämoottori, joka ei kuormita ympäristöä polttoainepäästöillä tai poimi perinteinen polttomoottori laajasta valikoimasta vaihtoehtoja.

Tutustu sähköperämoottoreihin tästä

Katso kaikki polttomoottorikäyttöiset perämoottorit

Heräsikö aiheesta kysyttävää? Autamme mielellämme oikeanlaisen perämoottorin valinnassa – ota yhteyttä ja kysy lisää!  

Liittyvät tuotteet