Valmistele vesijetti talvisäilytykseen 

Valmistele vesijetti talvisäilytykseen näillä ohjeilla ja varmista, että jettisi kiitää moitteettomasti taas ensi kaudella!

Kauden päättyessä vesijetti on tärkeää valmistella huolellisesti talvisäilytykseen, jotta säiden lämmetessä jetti on käyttövalmis ja suorituskyky säilyy huipussaan. Huoltotoimenpiteistä luistaminen voi johtaa vesijetin vaurioitumiseen ja käydä kalliiksi.

Näin valmistelet vesijetin talvisäilytykseen

  1. Puhdista suihkupumppu: Tarkista suihkupumpun ilmanotto- ja poistoaukot mahdollisten halkeamien tai kulumien varalta. Puhdista suihkupumppu vedellä ja käytä tarvittaessa korroosiolta suojaavaa voiteluainetta. 
  1. Tarkasta suihkupumppu: Tarkista, ettei suihkupumppuun ole kertynyt vettä tai likaa. Veden likaama pumppu voi kertoa ongelmista ja jetti kannattaa käydä tarkastuttamassa. 
  1. Stabiloi polttoainejärjestelmä: Lisää polttoaineen stabiloimisainetta polttoainesäiliöön estämään polttoaineen hajoamista ja järjestelmän vaurioitumista pitkäaikaisessa varastoinnissa. Täytä polttoainesäiliö tuoreella polttoaineella. 
  1. Vaihda moottoriöljy ja suodatin: Suorita vuosittainen moottoriöljynvaihto käyttämällä sopivaa öljynvaihtosarjaa. Noudata valmistajan ohjeita. 
  1. Huuhtele ja tyhjennä pakojärjestelmä: Huuhtele pakojärjestelmä vedellä ja varmista, ettei siinä ole jäämiä. Puhalla paineilmaa järjestelmään kuivaamiseksi. 
  1. Sisäinen moottorin voitelu (sumutus): Irrota sytytyspuolat ja sytytystulpat. Ruiskuta korroosiolta suojaavaa voiteluainetta sytytystulppien aukkoihin. Pyöritä moottoria muutaman kierroksen ajan. 
  1. Akun hoito: Irrota akku vesijetistä ja varmista, ettei akussa ole virtausta säilytyksen aikana. Kytke akku laturiin/ylläpitolaturiin varmistaaksesi sen täyden latauksen ja säilymisen hyvässä kunnossa. 
  1. Rungon ja korin puhdistaminen: Puhdista vesijetin pinnat käyttäen sopivia puhdistusaineita. Tarkista runko ja kori mahdollisten vaurioiden varalta. 

Kun olet suorittanut kaikki huoltotoimenpiteet, voit säilyttää vesijetin ulkona läpäisemättömällä mutta, hengittävällä pressulla suojattuna tai siirtää jetin talvisäilöön sisätiloihin. Älä peitä vesijettiä muovilla tai muilla hengittämättömillä materiaaleilla, jotka voivat aiheuttaa homeen muodostumista. Hyvin huollettuna jettisi on täysin käyttövalmis uusiin seikkailuihin heti seuraavan kauden alkaessa! 

Tarvitsetko talvisäilytystä vesijetille? Varaa tästä!

Liittyvät tuotteet