Mönkijästä apua talven lumitöihin

Mönkijästä voi tehdä erinomaisen apuvälineen lumitöihin pienellä, mutta tärkeällä lisäosalla.

Miten lumityöt voi hoitaa mönkijällä?

Löytyykö pihastasi mönkijä, tai haaveiletko mönkijästä? Yllättävän harva tietää, että mönkijä on näppärän kulkuneuvon lisäksi oiva apuväline talven lumitöissä. Lastenmönkijöitä lukuun ottamatta kaikkiin meillä myynnissä oleviin mönkijöihin on mahdollista kiinnittää lumilevy, joka tekee mönkijästä ketterän aurausvälineen.

Takaveto vai neliveto?

Tasaisella alustalla ja pienen lumimäärän kanssa pärjää hyvin takavetoisella mönkijällä. Neliveto tuo käyttövarmuutta suurempiin hankiin ja epätasaisempaan maastoon. Jos alusta on liukas, voit hankkia renkaisiin lumiketjut, joilla saadaan mönkijään huomattavasti lisää pitoa. Mönkijöihin saat kauttamme myös telasarjoja, jos kaipaat erittäin jämäkkää pitoa lumitöihin tai muihin ajoihin.

Lumilevyn asentaminen ja käyttö

Lumilevyn lisäämiseksi mönkijään tarvitaan erillinen kiinnityssarja, jonka asentamisen jälkeen lumilevy kiinnitetään mönkijään pikakiinnityksellä. Lumilevyn nostoon käytetään mönkijän vinssiä. Levyt ovat myös käännettävissä sekä molemmille sivuille että suoraan asentoon. Lumilevyn auraussyvyyttä voidaan säätää metallijaloilla, joiden päällä levy liukuu. Esimerkiksi sepelipihoilla levy voidaan nostaa hieman ylemmäs kuin vaikkapa asfalttipihoilla, jotta levy puskisi ainoastaan lunta eikä sepeliä. Joistain lumilevyistämme löytyy myös jousitus, joka pehmentää törmäystä, jos osut vahingossa esimerkiksi reunakivetykseen. Levyn kulutusterät ovat vaihdettavissa ja niitä löytyy useisiin eri käyttötarkoituksiin. 

Löydät tarpeeseesi sopivat lumilevyt ja kiinnityssarjat laajasta valikoimastamme. Jos mietit vielä millainen lumilevy olisi laitteeseesi ja käyttöösi sopiva, olethan meihin yhteydessä. Neuvomme mielellämme tarkemmin sopivien välineiden hankinnassa.

Liittyvät tuotteet

Liittyvät artikkelit