Moottorikelkan huolto ja säilytys

Tee moottorikelkan huolto säännöllisesti, niin varmistat, että hanget kannattelevat jatkossakin. Lue vinkit ja varaa huolto helposti netistä!

Moottorikelkan huolellinen ylläpito on investointi kelkan pitkäikäisyyteen. Oikeanlaiset huoltotoimenpiteet ja säilytys takaavat moottorikelkan toimintavarmuuden ja turvalliset kilometrit kimmeltävillä hangilla.

Moottorikelkan huolto

Näillä huoltotoimenpiteillä varmistat, että moottorikelkan toimintavarmuus ja turvallisuus pysyvät huipussaan. Seuraa aina valmistajan antamaa huolto-ohjelmaa ja noudata valmistajan suosituksia huoltotoimenpiteiden määrässä sekä tarvittavien öljyjen, nesteiden ja muiden tarvikkeiden valinnassa.

Mikäli moottorikelkan huolto kuulostaa turhan vieraalta vapaa-ajan puuhalta, voit varata huollon kätevästi netistä. Meiltä saat sekä perinteiset huollot että matalan kynnyksen vianselvitykset Lynx- ja Ski Doo-moottorikelkoille.

Varaa moottorikelkan huolto tästä.

Moottorikelkan huoltaminen ja ylläpito

Tee öljynvaihto moottorikelkan valmistajan ohjeiden mukaan. Vaihda kelkan moottoriöljy säännöllisesti, sillä sen puhtaus on olennainen osa moottorikelkan suorituskykyä.

Tarkista ilmansuodattimet ja vaihda ne tarvittaessa uusiin. Puhdas ilmansuodatin varmistaa, että moottorin ilmanotto toimii optimaalisesti ja niin kuin valmistaja on sen suunnitellut.

Tarkista ja vaihda jäähdytysneste säännöllisesti. Riittävä jäähdytys varmistaa, ettei moottori pääse ylikuumenemaan kesken lumisten kilometrien.

Tarkista jarrujen toiminta ja varmista, että ne toimivat moitteettomasti. Moottorikelkan jarrut ovat tärkeä turvallisuustekijä, jonka kunnosta on syytä pitää hyvää huolta. Vaihda jarrunesteet valmistajan suosituksen mukaan tai vähintään joka toinen vuosi.

Moottorikelkan ketjujen voitelu estää ketjujen kulumista ja takaa kitkattoman ajokokemuksen.

Moottorikelkan säilytys

Kun kausi on päättymässä ja moottorikelkan on aina siirtyä kesätauolle, valmistele moottorikelkka säilytykseen huolella. Kun tarkistat tärkeimmät kohdat oheisesta listasta, varmistat, että moottorikelkka on täydessä iskussa heti seuraavan kauden alkaessa.

Näin valmistelet moottorikelkan säilytykseen

1. Polttoainejärjestelmän valmistelu
Lisää tankkiin polttoaineen säilöntäainetta ja käytä moottoria riittävän pitkään, jotta sekoitus kulkeutuu koko polttoainejärjestelmään.

2. Moottorin ja ketjukotelon öljynvaihto
Vaihda puhtaat öljyt moottoriin ja ketjukoteloon ennen pidempää seisonta-aikaa.

3. Tarkasta jarrujärjestelmä ja jarrunesteet
Mikäli jarrujärjestelmän osat ovat kuluneet, ne kannattaa vaihtaa ennen kesäsäilytystä. Pyöräytä samalla moottorikelkkaan uudet jarrunesteet.

4. Puhdista ja kuivaa moottorikelkka
Moottorikelkan pesu ja kuivaus voivat kuulostaa itsestäänselvyyksiltä, mutta muistutamme niistä silti. Poista roskat ja pölyt myös sivupaneelien sisäpuolelta. Irrota samalla hihna ja puhdista samaa kyytiä kytkin, variaattori ja jarrut.

5. Voitele moottorikelkan jousituksen liikkuvat osat
Moottorikelkan rasvanipat ovat takajousituksen pukkien pohjassa tai suksien olkatappien lähellä, mallista riippuen. Varmista rasvanippojen paikat moottorikelkan käyttöohjeista. Voitelun yhteydessä kannattaa myös tarkistaa takajousituksen laakeroinnit sekä maton ja solkien kunto.

Vinkkejä moottorikelkan säilyttämiseen

Kun moottorikelkan huolto on tehty ja siirrät kelkan kesäteloille, kiinnitä huomiota myös seuraaviin seikkoihin:

  • Säilytä moottorikelkka kuivassa ja viileässä tilassa, mieluiten katoksen alla tai tallissa. Mikäli tallia tai katosta ei ole käytettävissä, peittele moottorikelkka jämäkällä ja hengittävällä suojapeitteellä.
  • Suosittelemme säilyttämään moottorikelkan irrallaan maan pinnasta, hyödynnä tähän kelkkapukkia! Kelkkapukin päällä telamatto ja sukset saavat roikkua vapaasti, jolloin jousitus ei rasitu turhasta paineesta.

Noudattamalla näitä huolto- ja säilytysvinkkejä voit varmistaa, että moottorikelkka pysyy luotettavana seikkailukaverina vielä pitkään. Tarvitsetko lisää neuvoja? Älä epäröi ottaa yhteyttä – autamme mielellämme!

Ota yhteyttä

Liittyvät tuotteet

Liittyvät artikkelit