Moottorikelkan lisävarusteet – tehosta talviseikkailujasi!

Moottorikelkan varusteet tuovat lisäväriä talvisiin kilometreihin. Tutustu vaihtoehtoihin ja varustele moottorikelkka tarpeisiisi sopivaksi!

Moottorikelkan oikea varustelu tekee kelkkailukokemuksestasi entistä mukavamman ja käytännöllisemmän. Tässä parhaat vinkit moottorikelkan varusteisiin, joilla voit lisätä kelkkailun turvallisuutta, ajomukavuutta tai päivittää moottorikelkan ulkonäköä!

Moottorikelkan varusteet ja lisälaitteet

GPS auttaa pysymään oikealla polulla ja helpottaa suunnistusta. Kaikkea ei tarvitse tietää itse, ja kokeneempikin kuski voi joskus eksyä reitiltä. GPS-paikantimen ja -laitteiston pakkaaminen kelkkaretkelle on järkevää varautumista kaikenlaisille seurueille. Useimmissa nykypuhelimissa ja urheilukelloissa on GPS-paikannin, mutta moottorikelkkailuun tarkoitettu GPS on käytettävyydeltään kätevämpi ja kylmässä kelissä toimintavarmempi valinta.

Peruutuskamera helpottaa moottorikelkkailua maastossa ja tekee ajamisesta ketterämpää etenkin silloin, jos tarkoitus on ajella myös valmiiden reittien ulkopuolella.

Sähköliitäntä ja USB-pistoke varmistavat, että puhelimessa piisaa akkua pitkälläkin reitillä. Vai haluatko kenties liittää kelkkailuelämykseen musiikkia kaiuttimesta? Kaikki on mahdollista! Tarkista USB-liitännän saatavuus moottorikelkkaa valitessasi.

Erillinen polttoainekanisteri on erittäin tärkeä varuste pitkillä retkillä. Huolehdithan, että mukana on oikeaa menovettä – ja mieluusti vähän reilummin kuin niukan puoleisesti. Pieni panostus hyötyyn nähden, mikäli tilanne yllättää.

Lumilapio on olennainen varuste silloin, kun moottorikelkka juuttuu yllättävästi hankeen – lapiolla kaivaminen on merkittävästi miellyttävämpää kuin käsin. Monissa moottorikelkoissa lapioteline on lisävaruste, joka kannattaa napata mukaan.

Moottorikelkan valot lisäävät ajoturvallisuutta

Pohjoisen pimeissä oloissa oikea valaistus voi pelastaa pitkäksi venahtaneen reissun – olipa kyseessä työpäivä tai huviajelu hyvässä seurassa. Moottorikelkan työvalo lisää näkyvyyttä lähietäisyydelle ja helpottaa esteiden hahmottamista pimeässä. Merkkivalot parantavat vuorovaikutusta muiden moottorikelkkailijoiden kanssa, joten tarkistathan, että kelkkaasi kuuluvat erilliset etu- ja takavilkut, erityisesti jos ajelet reiteillä, joissa liikkuu muitakin. Moottorikelkan kaukovalo toimii samalla periaatteella kuin autoissa – saat lisänäkyvyyttä ja ennakoitavuutta pitkälle horisonttiin. Suosittelemme kaukovalojen hankintaa aina, kun tiedät, että luvassa on kelkkailua pimeällä säällä tai vaikeassa maastossa – ja nämä tilanteet saattavat sattua eteen yllättäen kenelle tahansa.

Moottorikelkan tuulilasi ja peilit parantavat näkyvyyttä

Moottorikelkan tuulilasi tarjoaa suojaa sääolosuhteilta ja parantaa näkyvyyttä. Tuulilaseja on saatavilla moniin eri tarkoituksiin, joten kartoita tarjontaa ennen valintaa. Tutustu moottorikelkan tuulilasivalikoimaan ja poimi omaan käyttöösi paras malli: matala, korkea, säädettä tai erikoispinnoitettu tuulilasi, joka suojaa auringolta tai huurteen muodostumiselta. Mikäli pää menee pyörälle vaihtoehdoissa, autamme mielellämme valinnassa!

Tuulilasin lisäksi suosittelemme etenkin tuoreemmille moottorikelkan kuljettajille varusteeksi taustapeiliä, joka mahdollistaa takana olevan ympäristön ja liikenteen seuraamisen ilman kääntyilyä. Erilliset lisäpeilit auttavat laajentamaan näkökenttää sivuille ja helpottavat vaikeassa maastossa ajamista. Oikean tuulilasin ja hyvien peilien avulla voit keskittyä siihen, mikä on olennaista – vauhdista ja villistä luonnosta nauttimiseen.

Moottorikelkan säilytystilat

Moottorikelkan säilytysratkaisut mahdollistavat tarvikkeiden, eväiden, varavaatteiden sekä muiden varusteiden sujuvan varastoinnin ja kuljettamisen. Moottorikelkan laukut ja säilytyslaatikot tarjoavat kaivattua lisätilaa etenkin pidemmillä retkillä ja suojaavat tavaroita lialta ja kosteudelta – joskus myös kylmyydeltä!

Tavaratelineet ja kaiteet lisäävät käytännöllisyyttä ja monipuolisuutta silloin, kun kuljetat moottorikelkalla runsaasti tavaraa. Suosittelemme kaide- ja tavaratelinevalikoimaan tutustumista erityisesti retkeilijöille ja metsästäjille, joilla on runsaasti kuljetettavaa.

Laukkujen ja tavaratelineiden lisäksi moottorikelkkoihin on saatavilla runsain määrin erilaisia pidikkeitä ja telineitä, joiden avulla kuljetat turvallisesti ja luotettavasti mm. lumilaudat ja sukset, jääkairat tai moottorisahan. Tutustu valikoimaan tai kysy lisää!

Vetokoukku ja vinssi mahdollistavat raskaampien lisävarusteiden kuten peräkärryn vetämisen tai hinaamisen. Vinssi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia erityisesti maastossa liikkumiseen ja aputoimintoihin.

Moottorikelkan ajomukavuus

Istuimet ja selkänojat tuovat lisämukavuutta moottorikelkalla ajamiseen. Mukautetut istuimet vähentävät tärinää ja parantavat iskunvaimennusta, mistä on apua erityisesti selkävaivaisille. Ajamisesta on ok tehdä tasaisempaa koska tahansa. Vilukissoille vinkkaamme, että lisälämmitys istuimiin ja kahvoihin tuo parantaa ajomukavuutta erityisesti pitkillä matkoilla, kun istuma-ajat ovat pitkiä tai tauot venahtavat. Lämmitetty istuin varmistaa, ettei pakkanen pääse puremaan arkaan paikkaan. Osaan moottorikelkoista on myös mahdollista asentaa lisäistuimia – kysy lisää!

Vedenkestävä äänijärjestelmä eli simppelimmin sanottuna kaiutin mahdollistaa musiikin ja äänikirjojen kuuntelun matkoilla. Taitatko matkaa mieluiten klassisten sävelmien tahdissa, vai basson siivittämänä?

Moottorikelkan suorituskyvyn optimointi

Moottorikelkan suorituskykyä on mahdollista lisätä myös sen jälkeen kun varsinainen hankintapäätös on jo tehty, tai ajossa on vanhemman malliston moottorikelkka. Päivittämällä moottorin osat saat heti lisää tehoa ja vääntömomenttia. Tehokkaammalla pakoputkella tai ilmansuodattimella saat huomattavia parannuksia kiihtyvyyteen ja yleiseen suorituskykyyn.

Lisäjousitus parantaa hallittavuutta ja vaimentaa iskuja epätasaisessa ja haastavassa maastossa. Pohjapanssari vahvistaa ja suojaa moottorikelkan pohjaa, jolloin se kestää paremmin epätasaista maastoa.

Erikoissukset parantavat moottorikelkan ohjattavuutta ja pitoa erilaisissa olosuhteissa. Valitse leveämmät sukset, kun tarvitset parempaa kelluvuutta syvässä lumessa ja kapeammat sukset, kun haluat tiukempaa pitoa ja käsiteltävyyttä tiukoissa käännöksissä. Jääraudat tarjoavat lisäpitoa jäisillä ja liukkailla pinnoilla ja parantavat hallittavuutta silloin, kun keliolosuhteet muuttuvat haastaviksi.


Hyödynnä moottorikelkan varusteet ja nauti täysin siemauksin talvisista seikkailuista kimmeltävillä hangilla. Lisävarusteilla voit räätälöidä moottorikelkan vastaamaan täydellisesti tarpeitasi. Paranna ajoturvallisuutta, lisää ajomukavuutta tai tehosta suorituskykyä vaihtelevissa olosuhteissa. Autamme mielellämme sopivien lisävarusteiden valinnassa!

Liittyvät tuotteet

Liittyvät artikkelit