Oikeanlaisen moottorisahan valinta

Moottorisahan valinta voi olla haastavaa, joten kokosimme erilaisten sahojen ominaisuuksia helpottamaan valintaa. Ota siis nämä seikat huomioon sahan valinnassa!

Moottorisahat erilaisiin käyttötarkoituksiin

Valikoimastamme löydät moottorisahat kaikkiin käyttötarkoituksiin, sekä kuluttajille että ammattilaisille. Moottorisahaa hankkiessasi sinun on hyvä miettiä etukäteen millaiseen työhön tarvitset sahaa. Käytätkö sahaa usein? Oletko kenties aloitteleva sahaaja tai käytätkö sahaa vain muutaman kerran vuodessa? Pätkitkö polttopuita vai sahaatko paksuja runkoja? Teetkö sahalla töitä myös kylminä vuodenaikoina? Sahaatko useita tunteja putkeen paikoissa, joissa ei ole mahdollisuutta ladata akkuja? Kaipaatko tehokasta konetta, jota tarvitsee huoltaa mahdollisimman vähän? Kun tiedät perusasiat eri sahatyyppien eduista, pääset hyvin alkuun oikean koneen valinnassa.

Akkusahojen edut

Akkusahojen käyttö on helppoa ja vaivatonta. Sahoja ei tarvitse vetää käyntiin, vaan käynnistys tapahtuu helposti napista painamalla. Akkusaha ei myöskään kaipaa määräaikaishuoltoja, riittää kun lataat akut ja kiristät tai teroitat ketjua tarvittaessa. Akut ovat ladattavissa kaikkialla missä on pistorasioita ja suurimmilla akuilla sahaa yhtä pitkään kuin tankillisella polttoainetta. Akkusaha on myös loistava valinta, jos saha on välillä pitkiä aikoja käyttämättä. Ylläpidoksi riittää, että lataat akut ennen käyttötaukoa ja muistat käyttää sahassa teräketjuöljyä.

Akkusahoista löytyy sopiva vaihtoehto moneen käyttöön. Pieni, kevyt ja helposti käsiteltävä 120i on loistopeli vaikkapa mökille tai pienten runkojen pätkimiseen. Astetta isompi vaihtoehto on Husqvarnan 340i, hyvä kotikäyttöön sopiva peruskone, jolla sahaa jo suurempiakin runkoja. Jos olet ammattilainen tai viihdyt metsähommissa enemmänkin, on 540iXP loistopeli keskikokoisten runkojen kaatamiseen. 

Polttomoottorisahojen edut

Polttomoottorisahan käyttäjänä et ole riippuvainen sähköstä, riittää kun pidät mukanasi laadukasta 2t-bensiiniä ja teräketjuöljyä. Polttomoottorisahojen valikoimasta löydät vahvemmat sahat aina raskaansarjan ammattilaissahoihin saakka, mutta sopivia malleja löytyy myös kotikäyttöön ja harrasteluun. Esimerkiksi Husqvarnan 450 Mark 2 on loistava peli vaativalle käyttäjälle keskikokoisten runkojen sahaamiseen.

Sahojen muita ominaisuuksia ja lisälaitteita

Jos teet töitä kylmällä kelillä sinua saattaa ilahduttaa saha, jossa on kahvanlämmitin. Jos teet puuhommissa pitkää päivää, kaivattu apu on pikakiristysominaisuus, jolla voit tarvittaessa kiristää sahan ketjun nopeasti ilman työkaluja. Tehokkaampiin sahoihin voi vaihtaa myös pidemmän laipan, joilla sahaat suurempiakin runkoja.

Husqvarnan valikoimasta löytyvät autolaturit, joilla voit ladata sahasi akun myös silloin, kun pistorasiaa ei ole lähettyvillä. Husqvarnan akkujen etu on myös se, että voit käyttää niitä kaikissa saman merkin akkutuoteissa. Samat akut käyvät niin puhaltimeen, trimmeriin kuin ruohonleikkuriinkin.

Jos tarvitset lisäapua oikean sahan valinnassa, autamme sinua mielellämme. Olet aina tervetullut myymäläämme, tai voit ottaa meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta.

Liittyvät artikkelit