Meiltä ammattitaidolla robottiruohonleikkurien asennuspalvelu

Vaivattomin tapa robottiruohonleikkurin käyttöönottoon on hankkia robotti asennettuna. Asennuspalveluumme kuuluu sopivan robotin valinta, pihasi kartoitus asennusta varten, kaapeleiden asennus, robotin leikkuuasetusten säätö sekä käyttö- ja hoito-opastus. 

Asennuksen suunnittelu

Asennuksen suunnittelu aloitetaan sopivan robottiruohonleikkurin valinnalla. Valintaan vaikuttavat nurmialueen koko ja monimuotoisuus sekä korkeuserot. Robotti selviää epätasaisista ja rinteisistäkin alueista, kunhan ne huomioidaan robotin valinnassa ja asennuksen suunnittelussa.

Pihan kartoitus tehdään yleensä karttapalveluiden ilmakuvien ja tarvittaessa lisäksi valokuvien avulla. Tarpeen vaatiessa pihaa tullaan katsomaan paikan päälle. Pihan kartoituksen avulla pystytään huomioimaan pihan mahdolliset haasteet ja suunnittelemaan toimiva ratkaisu sekä arvioimaan tarvittavien asennustarvikkeiden määrä. Kartoituksen pohjalta saadaan luotua tarkempi hinta-arvio asennuksesta.

Robottiruohonleikkurin asennus

Pihaan asennetaan rajakaapelia koko leikkuualueen ympäri, sekä hakukaapelit, jotka auttavat robottia löytämään lataukseen ja latausasemalta pihan kapeimpiinkin nurkkiin. Robottiruohonleikkuri toimii hienosti monimutkaisellakin pihalla oikein asennettuna ja siksi varsinkin asetusten hienosäätö sekä hakukaapelien oikeaoppinen asentaminen on tärkeää.

Rajakaapelilla rajataan ympäri myös pihan keskellä olevat istutukset ja muut alueet joihin robotin ei toivota menevän. Pihalla voi myöhemminkin rajata haluamiaan alueita pois hyödyntämällä esim. Husqvarnan tilapäistä aitasarjaa, josta robotti ei aja yli.  Kaapelien upottaminen maahan tehdään kaapelikoneella tai tarvittaessa asennus voidaan myös tehdä pinta-asennuksena. 

Mikäli suunnitelmissa on hankkia siirtonurmikko ja robottiruohonleikkuri on hyvä ottaa huomioon muutamia asioita. Varmin tapa on antaa siirtonurmen juurtua paikalleen ennen kaapelien asentamista. Kaapelit voidaan myös asentaa ennen siirtonurmen paikalleen laittamista. Tässä tilanteessa täytyy kuitenkin olla tiedossa hyvin tarkat rajat tulevasta nurmialueesta, jotta siirtonurmea paikalleen laitettaessa ei katkota rajakaapeleita. 

Asennuksen lopuksi robottiruohonleikkuriin määritetään pihaan sopivat leikkuuasetukset kohdilleen ja opastetaan robotin käytössä, pienissä huoltotoimenpiteissä sekä mitä tehdä yleisimmissä ongelmatilanteissa. Tarjoamme myös tuen läpi tuotteen elinkaaren, mikäli kysyttävää robotin toiminnasta ilmenee.  Meiltä löytyy myös robottiruohonleikkurien huolto, talvisäilytys, varaosat sekä lisävarusteet. 

Liittyvät artikkelit