Robottiruohonleikkurin asennuspalvelu – avaimet käteen

Robottiruohonleikkurin asennus avaimet käteen -palveluna? Onnistuu! Tutustu asennuspalveluun ja valitse vaivattomin tapa aloittaa huoleton nurmikkoelämä.

Haluatko ottaa robottiruohonleikkurin käyttöön mahdollisimman vähällä vaivalla? Lue lisää robottiruohonleikkurin asennuspalvelusta ja anna ammattilaisen huolehtia robottileikkuri käyttökuntoon.

Robottiruohonleikkurin asennuspalvelu – suunnittelu

Robottiruohonleikkurin asennus suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja usein se aloitetaan oikean robottiruohonleikkurin valinnalla. Robottiruohonleikkurin valintaan vaikuttavat nurmialueen koko ja monimuotoisuus sekä korkeuserot. Robotti selviää epätasaisista ja rinteisistäkin alueista, kunhan ne huomioidaan robotin valinnassa ja asennuksen suunnittelussa.

Lue lisää robottiruohonleikkurin valinnasta

Pihan kartoitus tehdään yleensä karttapalveluista saatavien ilmakuvien avulla, joita täydennetään tarvittaessa valokuvien avulla. Mikäli piha vaatii tarkempaa suunnittelua, tulemme katsomaan tilannetta paikan päälle. Huolellisen kartoituksen avulla huomioimme pihan mahdolliset haasteet ja arvioimme asennustarvikkeiden määrän, jolloin voimme suunnitella parhaiten toimivan ratkaisun ja antaa hinta-arvion asennuksesta.

Robottiruohonleikkurin asennuspalvelu – vaiheet

Jos robottiruohonleikkuri asennetaan perinteisellä rajakaapelilla, pihaan asennetaan sekä rajakaapelia että hakukaapelia. Rajakaapeli toimii robottiruohonleikkurin ohjenuorana leikattavan alueen reunoista ja hakukaapeli auttaa leikkuria palaamaan latausaseman luo ja helpottaa sen navigointia hankalissa paikoissa. Robottiruohonleikkuri toimii hienosti monimutkaisellakin pihalla kun se on asennettu oikein – ja siksi varsinkin asetusten hienosäätö ja hakukaapelien oikeaoppinen asentaminen on tärkeää.

Rajakaapelilla rajataan myös pihan keskellä olevat istutukset ja muut alueet, joihin robotin ei toivota menevän. Pihalla voi rajata alueita myös myöhemmin esimerkiksi tilapäisellä aitasarjalla tai muilla siirrettävillä esteillä.  Rajakaapelit upotetaan maahan kaapelikoneella tai tarvittaessa pinta-asennuksena. 

Asennuksen lopuksi robottiruohonleikkuriin määritetään pihaan sopivat leikkuuasetukset ja saat lyhyen käyttöopastuksen laitteen käytöstä, pienistä huoltotoimenpiteistä sekä vinkkejä ongelmatilanteisiin. 

Robottiruohonleikkurin asennuspalvelu – siirtonurmikko

Mikäli suunnittelet siirtonurmikon hankkimista ja haluat sille kaveriksi robottiruohonleikkurin, on hyvä pohtia toteutustapaa tarkemmin.

Jos robottiruohonleikkurin rajakaapeli asennetaan maahan, suosittelemme antamaan siirtonurmelle riittävästi juurtumisaikaa ennen kaapelien asentamista. Kaapelit voidaan asentaa myös ennen siirtonurmen asennusta, mutta tällöin pitää tietää tarkat rajat tulevasta nurmialueesta, jotta siirtonurmen asennus ei katko rajakaapeleita. Siirtonurmen kanssa toimii erinomaisesti myös virtuaalikaapeli, joka ei vaadi nurmikkoon kajoamista lainkaan.

Lue lisää virtuaalirajojen asennuksesta 

Liittyvät artikkelit