Vesijetin valinta

Vesijetin valinta voi herättää lukuisia kysymyksiä – kuten millainen on hyvä vesijetti? Paljonko vesijetti maksaa? Kuinka paljon polttoainetta vesijetti kuluttaa? Miten huoltaa ja säilyttää vesijettiä? Tämä vesijettiopas tarjoaa vastauksia näihin kysymyksiin!

Vesijetin valinta riippuu käyttötarkoituksesta

Vesijettejä on saatavilla eri moniin eri tarkoituksiin, joten on tärkeää harkita omia käyttötarkoituksia huolellisesti ennen vesijetin valintaa!

Jos vesijetillä on tarkoitus ajaa pitkiä matkoja, niin suurempirunkoinen pitkänmatkan ajoon suunniteltu vesijetti on lyömätön valinta. Pitkän matkan vesijeteissä on maksimoitu ajomukavuus ja säilytystilat matkatavaroille sekä lisäpolttoaineelle.

Vesiurheiluun eli vesisuksien ja vesilelujen vetämiseen soveltuvat käytännössä kaikki vesijetit, mutta parhaita ovat kuitenkin lautatelineellä, vetopylväällä ja erillisellä Ski Mode -tilalla varustetut vesijetit.

Mikäli prioriteettinasi on kalastus, suosittelemme valitsemaan kalastukseen suunnitellun vesijetin. Kalastuskäyttöön kehitetyt vesijetit tuovat kalastamiseen helppoutta, sillä nämä vesijetit on varustettu vapatelineillä, kaikuluotaimella, uistelutilalla, kääntyvällä istuimella ja ankkurointijärjestelmällä!

Matkustajamäärä ja vesiolosuhteet vaikuttavat vesijetin valintaan

Yksi keskeinen vesijetin valintaan vaikuttava tekijä on matkustajien määrä. Yksin ajaessa suojaisilla vesillä yksipaikkainen vesijetti voi olla ihanteellinen, kun taas suuremmassa aallokossa kaksipaikkainen malli tarjoaa vakautta ajamiseen ja rantautumiseen. Porukalla ajettaessa kaksi- tai kolmipaikkainen vesijetti on suositeltava valinta. Huomioi siis matkustajamäärän lisäksi vesiolosuhteet valitessasi vesijetin rungon kokoa ja paikkojen määrää!

Vesijetin kokonaiskustannukset

Vesijetin kokonaiskulut koostuvat vesijetin ostohinnasta, varusteista ja ylläpitokuluista. Tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja eri hintaluokista. Kiinnitä huomiota myös polttoaineen kulutukseen – isot ja tehokkaat mallit kuluttavat usein enemmän, kun taas pienemmät vesijetit kuluttavat vähemmän ja ovat siten taloudellisempia.

Vesijetin pakollisiin varusteisiin kuuluvat kelluntaliivit sekä mela tai vaihtoehtoisesti ankkuri köysineen. Muut varusteet ovat vapaasti valittavissa ja niiden avulla saat muokattua vesijetistä paremmin käyttötarkoitukseen soveltuvan. Sea-Doon kattavasta lisävarustevalikoimasta löytyy runsaasti erilaisia säilytysratkaisuja, audiojärjestelmiä sekä erikoisvarusteita, jotka tekevät vesijetin käytöstä entistäkin elämyksellisempää!

Vesijetin ylläpitoon kuuluvat määräajoin suoritettavat huollot ja asianmukainen kausisäilytys sekä ajokauden aikana suoritettavat tarkastukset ja puhtaanapito. Huolehtimalla oikeanlaisesta ylläpidosta takaat vesijetille pidemmän käyttöiän!

Tutustu rauhassa eri malleihin ja valitse juuri sinulle sopiva vesijetti! Lisää vinkkejä vesijetin valintaan löydät vesijetin ostajan tietoisku -videosarjasta! Autamme mielellämme vesijetin valinnassa!

Liittyvät tuotteet

Liittyvät artikkelit